10月21日 金曜日

たけしのニッポンのミカタ

テレビ東京 夜10時から

須藤武雄の焼き物が一分ほど紹介されます!!

 

instagram始めました

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和菓子の素晴らしさ/ Wagashi is beautiful

   茶道を始めてから、たくさんの和菓子に出会いました。

 

 

季節によって、色も趣向も様々で、

 

 

和菓子に会うたびに感動していました。

 

 

初夏は緑色、夏は水色、秋は茶色に冬は白。

 

 

茶道では少し季節を先取りするので、

 

 

お茶のお稽古で和菓子に出会うたびに

 

 

新しい季節の到来に胸弾ませていました。

 

 

こんなに季節に敬服を示し、普段の生活の中にもさまざまな形で取り入れる

 

 

日本人の繊細なこころに改めて感服します。

 

 


Since I have started taking tea ceremony classes,

 

 

I meet wonderful Japanese sweets (Wagashi).

 

 

I think Wagashi is an art.

 

 

It is not just a food.

 

 

It varies for each season.

 

 

Spring is Pink, summer is blue, autumn is brown, and winter is white...

 

 

In addition, tea ceremony has a rule to get ahead of the seasons.

 

 

I can enjoy all seasons, and I excited to have a new season.

 

 

Japanese admire nature.

 

 

Season's flowers and natural plants always touch Japanese heart.

 

 


 

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コメント: 1
  • #1

    Lula Selvy (月曜日, 23 1月 2017 02:54)


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